Nyheter

Grannsamverkan v 47-48

Hej allihopa,

 Under perioden 16 november till 29 november har det inte skett några inbrott!

 

 Var fortsatt uppmärksamma!

 

Det har inte skett några inbrott i bostad de sista två veckorna men tyvärr en hel del utomhus. Vi har haft inbrott i bilar, förråd och uthus så fortsätt vara uppmärksamma! Var speciellt uppmärksam i era områden på saker som någon placerat utanför er fastighet för att reka om ni har flyttat på föremålet. Vi vill också passa på att påminna om att stöldmärka era saker som till exempel cyklar och verktyg. Detta gör det lättare för polisen att härleda när till exempel ett fordon stoppas med stöldgods. Här kan du läs mer om stöldmärkning: https://www.stoldskyddsforeningen.se/foretag/ssf-dna-markning/sa-funkar-dna-markning/

 Tipsa gärna polisen om ni skulle se någon misstänksamt, ring 112 vid pågående brott.

 

 Skydda din bil!

 

Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage. Använd en godkänd rattkrycka och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med keyless-system bör kompletteras med en godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering. Förvara dina bilnycklar på ett säkert ställe, gärna i en plåtlåda, detta för att nyckelns signal inte ska gå att scanna. Slutligen, DNA-märk dina bildelar. Dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Låt det synas att bilen är märkt.

 Läs mer om hur du skyddar dig mot stöld: https://polisen.se/.../skydda.../stold-och-inbrott/bilstold/

 

Länk till artikel på Polisen.se: https://polisen.se/.../2020/november/varning-for-bilinbrot

 Den här typen av stölder går fort att utföra och brotten är svåra att lösa då det sällan finns spår att säkra. Därför är det av stor vikt att du kontaktar polisen om sett något som kan kopplas samman med stölderna. Det kan du göra via telefon, 114 14 eller via vårt kontaktformulär på Polisen.se https://polisen.se/kontakt/mejla-region-vast/ Ser du ett pågående brott ska du alltid ringa oss på 112.

 

 Ökat antal brott

 

Vi är för närvarande upp 6400 anmälda brott vilket är fler än förra året vid denna tiden. Den största andelen är tillgreppsbrott och sedan kommer trafikbrott där Rattfylleri, Sjöfylleri, Vårdslöshet, smitning från trafikolycka (parkeringsskada) finns.

 

Mvh Styrelsen