Nyheter

Grannsamverkan v 49-50

Hej allihopa, nedan är information från Polisen i Kungsbacka 

 Under perioden 30 november 13 december har det skett tre fullbordade inbrott.

 Alaforsliden, Kungsbacka (2020-12-01) Fullbordat inbrott. Adressen finns inte med i Grannsamverkan.

Jonttis Väg, Kungsbacka (2020-12-07) Fullbordat inbrott. Adressen finns inte med i Grannsamverkan.

Motionsvägen, Kungsbacka (2020-04-17) Fullbordat inbrott. Adressen finns inte med i Grannsamverkan.

 Samarbete ger resultat!

Polisen i Varberg grep den 8/12 tre personer i Falkenberg som nu är misstänkta för Grov stöld samt häleri. De tre männen har gjort ett flertal inbrott i olika garage och uthus. De greps med hjälp av allmänheten efter att polisen publicerat en bild på Facebook om en bil man ville veta mer om. Rådiga medborgare hörde av sig och polisen kunde spåra bilen till ett hus i Ätran. Polisens spanare åker mot platsen och stoppar en skåpbil som lämnar adressen. I skåpbilen och i huset som männen hyrt via en bokningsajt hittas mängder av stöldgods som härleds till Kungsbacka kommun, Varberg och Falkenberg.

 Bland godset finns motorsågar, tvapparater, verktyg, fiskeutrustning, gummibåtar mm. Tack vare er så lyckades vi få fast en liga och utredningen pågår för fullt i detta nu. Vi uppmanar er till att ha koll i era områden, vet ni att det finns lägenheter, hus eller sommarstugor till uthyrning i ert närområde så ha gärna lite koll på om det är ovanligt mycket trafik från och till den fastigheten, vi vet att tjuvarna gärna har så kallade ankarplatser där de gömmer gods mellan sina inbrott och sedan fyller dom en skåpbil eller liknande och lämnar landet. Kolla över lås och larm till era fastigheter och märk upp prylar som är stöldbegärliga.

 Bedrägerier

Tyvärr har vi fortfarande mycket bedrägerier i vårt lokalpolisområde…just nu har det varit att man skickar länkar där bedragarna vill att man ska fylla i uppgifter samt att någon ringer upp och utger sig från att vara en bank, polis eller liknande och vill hjälpa. Det är framför allt äldre som är drabbade. På polisens hemsida finns flera tips på hur du kan minska risken för att utsättas för bedrägeri: https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/  Prata med era äldre och sprid informationen vidare!

Har du sett något som du vill tips polisen om?

Ditt tips hjälper polisen att förebygga och bekämpa brott. Har du möjlighet så ring gärna 114 14 men kan också använda webbformuläret på polisens hemsida: https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ du kan också använda denna QR-kod (öppna din kamera på mobilen och håll över koden så dyker en länk upp som du kan klicka på)

 

 

Kungsbacka-polisens Facebook

Följ gärna Kungsbackapolisens Facebook för ytterligare information och brottförebyggande tips. https://www.facebook.com/Polisen-Kungsbacka-1064354310244003/