Nyheter

Brottsinfo v 16-18

Hej, 

 

Nu får ni festa till det med tårta. Under perioden 19 april till 9 maj har det inte skett några inbrott eller försök till inbrott!

 

  

Info från polisen

Just nu förekommer det stölder från fordon som står parkerade på garageuppfarten runt om i Halland. Det är i dagsläget lugnt I Kungsbacka och dess omnejd, men Kungsbacka har varit utsatt tidigare och kan komma att bli det igen. Tillvägagångssättet är oftast att gärning personerna går eller cyklar runt i området, för att välja ut lämpligt fordon och plats. Därefter återvänder de och begår själva inbrottet. Det är heller inte ovanligt att de parkerar sina egna fordon en bit ifrån platsen. Det är främst BMW-bilar, men även Volvo och Volkswagen och främst årsmodell 2018 och bakåt, där airbags, rattar och andra detaljer ur instrumentpanelen, men även sidospeglar och lyktor har tillgripits. Viktigt att poängtera är att ”blippnyckel” inte är tillika att larm finns på bilen, så det bör man se över gällande sin bil. Sedan kan man även tänka på att använda fjärröppningen/låsningen så nära bilen som möjligt. I vissa fall har nyckeln kopierats av att fjärrvågorna fångats upp på distans.

 

Utöver detta är det värdefullt att prata med sina grannar, notera okända personer och fordon på och omkring sitt område. Kameraövervakning är ytterligare ett bra verktyg att ta hjälp av, har man inte själv, kanske grannen har det?  Om man nu blivit utsatt för stöld från sin bil, är det viktigt att vare sig gå in i bilen eller röra något. Ring polisen och låt inte bilen bärgas utan att polis varit på platsen och utfört en platsundersökning.

 

Direktutskick i brevlådan ang bedrägerier

Bedrägeribrotten har fördubblats i Kungsbacka mellan 2019 och 2020 och det är många äldre personer som drabbas. För att informera om hur man kan skydda sig mot bedrägerier skickar Kungsbacka kommun, polisen och Region Hallands lokala nämnd i Kungsbacka ut ett vykort till samtliga hushåll i kommunen. Dessa kommer börja skickas ut under v. 19 och vi rekommenderar att man sparar vykortet på ett bra ställe eller sätter upp det på kylen för att lätt kunna ta fram den om man misstänker att en bedragare är i farten. Vi har i detta utskick bifogat vykortet i digital form.

 

Hur trygg känner du dig i Kungsbacka?

Nu kan du svara på en undersökning om tryggheten som Kungsbacka kommun och polisen gör tillsammans. Du deltar genom att svara på en enkät där dina svar är anonyma. Svaren i undersökningen hjälper oss att bli bättre och är viktiga för polisens och kommunens gemensamma brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Vi är jättetacksamma om ni tar er tid att besvara denna enkäten. Länk till enkäten: Undersökningen genomförs via Webropol: 2019 (KFT) Medborgardialog Trygghet (webropolsurveys.com)

 

 

Har du sett något som du vill tipsa polisen om?

Ditt tips hjälper polisen att förebygga och bekämpa brott. Har du möjlighet så ring gärna 114 14 men kan också använda webbformuläret på polisens hemsida: https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ 

 

Kungsbacka-polisens Facebook

Följ gärna Kungsbackapolisens Facebook för ytterligare information och brottförebyggande tips. https://www.facebook.com/Polisen-Kungsbacka-1064354310244003/

 

 

Med vänlig hälsningar Jenny och Maria

Jenny Sjöström
Kommunpolis

Polisregion Väst

Lokalpolisområde Kungsbacka
image001.png