Nyheter

Brottsinfo v 37

Hej!

 

Tyvärr har Kungsbacka drabbats av fler inbrott i bostäder och då främst lägenheter i centrala Kungsbacka!

 

Brotten sker främst dagtid, ungefär mellan kl.10:00-15:00 företrädelsevis fredag-söndagar. Oftast under tiden som målsägande är ute och handlar eller gör andra lokala ärenden. Adresser som varit aktuella är Bäckmans gård, Syréngatan, Rosengatan och Munins väg. Det råder ofta stor oreda och brytmärken på ytterdörr eller altandörr. Gods som blivit tillgripet är främst sådant som är lätt att böra med sig; guld, smycken och kontanter. Det går inte att utesluta att det är flera gärningspersoner och att de samverkar genom att kommunicera, när de ser målsägande lämna sin bostad eller kontrollera målsägandens bil, och på så sätt få reda på adressen.

 

Genom att gemensamt hjälpas åt att hålla koll i trappuppgångar, inte släppa in personer som inte känns igen, eller fråga vem dom skall besöka. Hålla extra uppsikt på parkeringsplatsen, eller gångbanor runt om kring i området är även det bra att göra. Bättre att ringa polisen en gång för mycket, och det är ni som känner området bäst och vet när något inte stämmer. Det går alldeles utmärkt att ringa 112 om man misstänker att det kan vara fråga om rekonstruktion eller påbörjan till inbrott!

 

Passar även på att upprepa det många vet, men glömmer av; Lämna ej värdesaker framme på köksbordet eller synligt utifrån, lås in kontanter om det är möjligt och förvara inte koder ihop med värdehandlingar. Nycklar som kanske förvaras till grannar för blomvakt eller likande, kanske inte heller måste vara uppmärkta med namn eller ”grannen”.

 

Slutligen vill jag informera om att vi försöker få ut volontärerna i Kungsbacka för att öka närvaron i dessa områden. Vi kommer naturligtvis i mån av tid förlägga vår patrullering i dessa områden också. De bostadsinbrott som skett har haft polispatrull på plats samt teknisk undersökning är utförda på samtliga adresser. 

 

Under perioden 13 september till 19 september har följande inbrott eller försök till inbrott skett:

 

 

Adress

Postort

Datum

Brottstyp

Grannsamverkan

Lavendelvägen

Kungsbacka

2021-09-12 kväll/natt

Försök till inbrott i villa/radhus

Ja

Sandlyckans väg

Kullavik

2021-09-14 kväll/natt

Försök till inbrott i villa/radhus

Nej

Syréngatan

Kungsbacka

2021-09-18 dagtid

Inbrott i lägenhet

Nej

Bäckmans gård

Kungsbacka

2021-09-18 dagtid

Inbrott i lägenhet

Ja

Munins väg

Kungsbacka

2021-09-18 dagtid

Inbrott i villa/radhus

Ja

Norra Torpavägen

Fjärås

2021-09-19 kväll/natt

Inbrott i villa/radhus

Nej men andra delar av vägen

Omvägen

Onsala

2021-09-19 kväll/natt

Försök till inbrott i villa/radhus

Ja

Jenny Sjöström

Kommunpolis

Polisregion Väst

Lokalpolisområde Kungsbacka

 

Telefon: 010-5660439
Mobil: 0702-308901

Postadress:

Väst/ Lpo Kungsbacka

405 90 Göteborg

Telefon till polisen: 114 14